Високата инфлация ударя глобалното търсенеИзносът на Китай се е свил през юни

...
Високата инфлация ударя глобалното търсенеИзносът на Китай се е свил през юни
Коментари Харесай

Износът на Китай отбелязва рекорден спад

Високата инфлация ударя световното търсене

Износът на Китай се е свил през юни с най-бързия ритъм от началото на пандемията Covid-19, защото високата инфлация на основни развити пазари и геополитиката ударят глобалното търсене, написа CNBC, представено от Profit.bg.

Публикуваните търговски данни в четвъртък са още една индикация, че водачите на Китай няма да могат да разчитат напълно на външни фактори за възкръсване на неуверения подтик на напредък във втората по величина стопанска система в света.

Спадът на вноса през юни също e по-сериозен от предстоящото, което допуска, че местното търсене намалява.

„ Последните данни в развитите страни показват непрекъснати сигнали за спомагателна уязвимост, което евентуално ще окаже по-голям напън върху износа на Китай през останалата част от годината “, разясняват от Pinpoint Asset Management. „ Големият въпрос през идващите няколко месеца е дали вътрешното търсене може да се възвърне без доста тласъци от страна на държавното управление. “

Стойността на износа на Китай в долари се e сринала с 12,4% през юни по отношение на миналата година, демонстрират митническите данни. Това е надалеч по-голямо равнище на спад от предстоящите 9,5% в изследване на Reuters и от записаните през май 7,5%. Процентният спад е най-големият, който втората по величина стопанска система в света е записала от февруари 2020 година

Вносът е намалял с 6,8% през юни по отношение на миналата година - резултатът е по-лош от предстоящите 4% спад и от записаните 4,5% през май.

Нарастващо разминаване

Търговията на Китай с стопанските системи в Югоизточна Азия и нейните сътрудници от „ Един пояс, веднъж “ надминава търговията със Съединените щати и Европейския съюз. 

Още в 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР